Friday, October 06, 2006

Hvorfor er hippie+jambetrommer = Sant

Hippier, disse dreadsbefengte , batikkglade , tresmykkebefengte ,hasjrøkende,jambespillende trubadurer. Jeg har i det siste hengt meg litt opp i deres livsstil og klesstil. Hva gjør at man i det øyeblikk tenker at ; "Ja, jeg skal bli hippie", også investerer i det overnevnte. Jeg og mine venner har diskutert dette i det lange og det brede, uten å komme til noen konklusjon. En hippie er jo en slags motsats til den rådende forestilling, det konforme samfunn, de som som styrer å steller, de som kjøper alle sine kleder på Hennes og maurits. Det kommersielle, markedskraftene, krig, fred , politikk og sånnt; Men okkesom. I likhet med at ei berte kan gå på en hvilken som helst merkebutikk og understreke sin status som "berte" (Les: "Vakker", brunpudderspaklet , et pølseskinn av bukse, gjerne misssixty , en overdel som avslører antydninger til kvinnelige former, gjerne i bomull eller polyester. Mascara i slike kvanta at øyenvippene ser ut som brekte edderkoppben. Det hele er gjerne dynket i litt Hugo boss women parfyme. Hele hennes væremåte er basert på mennsblikk og andre berters beundring, status, penger og drømmen om å gå ut BI for å ikle seg dress og pumps dagen lang. )
Det samme gjør vel hippien også , på en mer subtil måte. Og fordi om det ligger andre verdier til grunne, er det vel det samme mantraet om tilhørlighet som ligger til grunne også der...Fordi om man forsøker så hardt som bare det og løsrive seg fra kommersielle markedskrefter , på jakt etter individuell frihet og et større samhold under jambetrommenes trofaste dunking , så havner der også i ei felle. Akkurat som som "bimbo" "rocker" "punker" "sk8trboy" osv.. Selv hippienes frihet er begrenset, de er jo identiske med andre hippier...
Hippien sto vel også opp en morgen, peilet innom Skorpius (eller india) på jakt etter seg selv eller en verdig batikkgenser. Så tenkte han kanskje skal jeg fyre meg en feit en , mens jeg hører på Bob Marley. I india spiste han vegetar mat, fikk kjøpt seg en jambe , begynte å flørte med buddhisme. Håret ble langt og dreads var mer et resultat av latskap en forfengelighet..
Så ble han backpacker, Så ble han trubadur og tresmykkeprodusent når pengene gikk ut.. Da han kom tilbake igjen , var han en vaskeekte hippie!
Noe god koklusjon har jeg dessverre ikke. Ikke annet enn det gamle gode slagordet om at hasj fortsatt fører til batikk...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home