Monday, October 09, 2006

Drikkekultur...

Et bortimot utslitt , finkulturellt utrykk som brukes mye i Nord og henholdsvis mye i sør, er omkvedet: "I Spania, drikker de ikke som oss i Norge, ikke stupfylla i helgene , nei , i Spania tar man gjerne et glass vin til maten, og sprer det over hele uka". Det er jo forsåvidt en sunn og god holdning. Men har noen tenkt over hvilke enorme konsekveneser dette vil få for vårt land? Ville en viss nord-trønder (hvilket navn ikke nevnes) våkenet i en tilhenger på Grong om han hadde nippet til ett glass fyldig rødvin? Ville Hejdi hadd sitt umisskennelige arr under kneet om Jack Daniels flaska hun styrtet hadde vært øl? Ville Jørn ha sovnet på kjøkkenbordet i konkylien for ørtiende gang om vi hadde byttet ut en 18-pack med 6? Ville noen sin mor gått rett inn i en lyktestolpe? Ville Ida gått seg vil i sitt eget nabolag i Trondheim , for å så ta taxi for en tier? Ville Ingebjørg ha stjælt en spade på et utested i namsos, for å så bli oppdaget , nærmest utestengt , for å så prøve å bortforklare seg med at "kan vi ikke bare kalle en spade for en spade?" Ville en gjeng nesten oppegående ungdom kastet stort sett alt av invetar på samme utested , i sjøen om det ikke hadde vært for kraftig brygg? Spørmålene var retoriske , og svaret er selvsagt nei!!! Ingen av disse tingene ville sannsynligvis ha skjedd om vi hadde vært en rødvinsnippende nasjon (Sannsynligvis ikke ufrivillig graviditeter, slosskamper, utroskap, ordkløyveri,mord, voldtekter heller, men det er det skrevet nok om) Men poenget mitt er; hva skulle vi ha snakket om?
Hva skulle vi ha skrevet om? Hva skulle vi tatt oss til i helgene? Se for deg en vanlig norsk videregåendeskole, hva i huleste skulle praten ha kretset seg rundt på en mandag morgen? Se for deg et julebord UTEN skandaler, En bygdefest UTEN lusking-i-busken, En søttende-mai , UTEN bakrus, En russefeiring UTEN pumping, En D.D.E konsert UTEN promille på 2.5 (jeg tror fan-skaren til D.D.E hadde vært halvert hadde Norge endret drikkevaner....)

Hvor hadde alle de gode historiene blitt av?
Du trodde kanskje det er uten Olje, sosialdemokrati, klassekompromi, barnehagedekning, gratis skolebøker, og eldre omsorg at Norge stopper. ...
Jeg er uenig. Jeg tror at uten stuuup fylla, Stopper Norge!!!

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

kloke ord som trekke in i sjela som alkohol i tampong

Tuesday, 10 October, 2006  
Blogger Benedikte said...

Kloke ord fra en klok dame! Tenk på alle man IKKE hadde pult hvis man bare nippa rødvin. (hm, det der var forsåvidt en ganske fin tanke...)

Du går forresten glipp av høstens konserthøydepunkt i nord: Marte x 3: Marte Valle, Marte Heggelund og ei til Marte (Wulf eller noe..). Huff, så synd, så synd, skulle så gjerne nytt den konserten med deg! (i grisefylla, seff)

Tuesday, 10 October, 2006  
Anonymous Anonymous said...

bøyer meg i støvet og nikker ydmykt til dine treffende ord. jeg gjentar din konklusjon på en enklere måte, men likevel; drekka mer!!!!

Thursday, 19 October, 2006  
Blogger Krissabing said...

ikke noe er som trønderske visdomsord...

Wednesday, 25 October, 2006  

Post a Comment

<< Home